Mahogni - Det eksklusive look og lidt dyrere valg

Net2Kompagniets vinduer og døre i mahogni er lidt dyrere end fyrretræsvinduer og -døre.

Valget af træsort/vinduesmateriale er et samspil med det samlede byggeris arkitektur, så det er vigtigt, at man gør sig nogle overvejelser om, hvad der passer bedst til boligen.

Vinduer og døre i mahogni sikrer dig et eksklusivt varmt rødt/brunligt look både ind- og udvendigt. Mahogni en ædel træsort med et højt indhold af olie og salte, hvilket gør træsorten særdeles velegnet til vindues- og dørproduktion.

Mahogni er yderst modstandsdygtig overfor svampe- og rådangreb. Vindrevner og knaster findes ikke i mahogni.

Vægtfylden på den mahogni, som Net2Kompagniet anvender, er på 500 kg. og derover pr. kubikmeter. Træet kommer selvfølgelig fra bæredygtigt skovbrug.

Som standard bruger vi trælister som bundglaslister i vores vinduer og døre i mahogni, da vi finder det pænest - rent kosmetisk. Brune alulister som bundglaslister kan vi selvfølgelig også klare.

Vedligholdelse

Vedligeholdelsen består af træolie, som gerne må være en anelse pigmenteret. Vind, regn samt solens UV-stråler gør også her sit indhug. Mahogni bliver med tiden grålig og kedelig, men selvom de blevet grå og kedelige, så er lider de ikke nødvendigvis skade, da det høje indhold af olie beskytter træet langt hen af vejen.

Skal man bevare den rød/brune farve er det nødvendig med lidt olie påført med pensel og derefter aftørre med en klud. Man skal sørge for at fjerne den olie, der ikke trænger ind i træet, ellers danner det en mindre pæn overflade.

Brug aldrig ren linolie. Det høje indhold af olie gør, at vi ikke anbefaler at male mahognivinduer og -døre med de anvendte, vandbaserede malinger, som bruges i vinduesindustrien i dag.

Se fotoVores mahogniprodukter er selvfølgelig grund/oliebehandlet fra fabrikken

Net2Kompagniets standardprogram af vinduer i mahogni indeholder: topstyret, fastkarmsvinduer, dannebrogsvinduer, bondehusvinduer, palævinduer. Ved buede vinduer kan du kontakte os og forhøre dig.

Udestuer: standard, fastkarmspartier, fastkarmspartier med opluk side eller topstyrede. Ved skrå eller trekantede elementer kan du kontakte os via telefon eller mail og forhøre dig.

Døre: standard, facadedøre, terrassedøre, pladedøre, halvdøre, sidepartier og hæveskyddøre.